Nu kan du följa kraftsamlingskonferensen live.
Följ den avslutande kraftsamlingskonferensen live på www.nll.se
Nu kan du följa kraftsamlingskonferensen live.
Följ den avslutande kraftsamlingskonferensen live på www.nll.se
Har Kraftsamling gjort någon skillnad? Vi har frågat några ur Tillväxtrådet som berättar i en film.
På den sista konferensen i projektet Kraftsamling 2011-2015 samlades igår över 400 personer på Kulturens Hus i Luleå. Temat var Att göra skillnad.
Större delen av konferensen består av parallella workshops med regional förankring inom Kraftsamlings områden: unga, jämställdhet, integration och mångfald. Workshopparna kommer att varvas med föreläsningar och kulturinslag.
Nu är hela programmet för Kraftsamlingskonferensen klart.
Den 10 februari 2015 arrangeras sista Kraftsamlingskonferensen. Den här gången består konferensen av flera pass med parallella workshoppars. Nu har ni möjlighet att lämna ert förslag att hålla i en av dessa workshoppar.
Nu har vi avslutat turnén där vi besökt sju orter i länet och diskuterat Framtidsbilder om livet i Norrbotten.
Ta tillfället i akt att prata om länets framtid både regionalt och lokalt. På sju orter i länet arrangerar vi utökade Tillväxtråd.
Kraftsamling i Luleå blev en givande dag om att fatta radikala beslut och realisera dem.
Den 11 februari 2014 är just Du välkommen till Kulturens Hus i Luleå. Under en eftermiddag och kväll har du möjlighet att göra just din röst hörd och vara med och påverka vårt läns utveckling och framtid. Temat denna gång är Vision & Verkstad.
Rundabordssamtal är en metod som används för att skapa dialog med en i förväg utsedd ordförande. Här har vi samlat några av rösterna.
Nu tar Peter Örn över stafettpinnen för att fortsätta driva Kraftsamlingsprocessen framåt tillsammans med Linda Rönnbäck. - Kraftsamling är ett unikt projekt där man byggt upp ett stort engagemang och vilja från människorna i länet att delta för att forma länets framtid, säger Peter Örn.
Välkommen till Kraftsamling som den här gången arrangeras i Kiruna. En konferensdag med föreläsare, kultur och rundabordssamtal.
Projekt av och för unga får allt mer stöd av Norrbottens läns landsting. Det är ett konkret resultat av kraftsamlingsprocessen som i dagarna har pågått i två år.
Vad är det som gör att diskussionen om de demografiska utmaningarna inte riktigt får fäste? Varför känns den teoretisk eller som att den inte riktigt berör oss?
Den 4 juni träffas vi på Sunderby Folkhögskola med fokus på de aktiviter som kommit ut ur Kraftsamling.
Ett jämställdhetsperspektiv i samhällsbyggandet, ett aktivt näringsliv för att motverka våld i nära relationer och värdskapsutbildningar. Det är några av de aktiviteter som Tillväxtrådet lägger överst på dagordningen.
Rundabordssamtalen på Kraftsamlingskonferensen 12 februari handlade om hur vi vill att Norrbotten ska se ut 2030, och vad som krävs av var och en samt samhället för att vi ska kunna nå dit. Områdena som diskuterades var integration, jämställdhet, mångfald och unga.
Tanja Hagert fick vid gårdagens Kraftsamlingskonferens ta emot Vägvisaren; ett pris som sätter mångfald i fokus och uppmärksammar en person som vågar visa vägen.
Nästa vecka samlar Norrbottens läns landsting drygt 600 personer för diskutera Norrbottens framtid. - Alla norrbottningar är inbjudna och dessutom kan var och en som deltar känna trygghet i det faktum att de idéer som kommer fram under processens gång också kommer att tas om hand och bli verklighet, säger Kent Ögren landstingsstyrelsens ordförande.
Efter möte med kraftsamlings tillväxtråd, har rundabordssamtalen den 11 september i Haparanda bearbetats. Fokus ligger på unga, integration, jämställdhet, mångfald och självbilden. Totalt har över 30 nya åtaganden skapats i Kraftsaming.
Boka in den den 12 februari 2013 för att vara med och utveckla regionen. Temat är mod att förändra, mod att ta eget ansvar, mod att gå från ord till handling.
Flera av ordförandena lyfter att rädsla, okunskap och fördomar motverkar - och öppenhet, mod och nyfikenhet främjar - ungas delaktighet, mångfald, integration, jämställdhet samt självbild och stolthet.
Hur påverkar vi människors attityder? Vad kan göras för att skapa goda arbetsvillkor i Norrbotten? Vilken är medias roll? Det är några av de frågor som diskuterades vid dagens Kraftsamling i Haparanda.
I tidningen kan du bland annat läsa om de konkreta förslag som kommit fram så här långt i Kraftsamling.
24 konkreta förslag på hur utflyttningssiffrorna i länet kan vända. Det blev resultatet när Tillväxtrådet samlades i Storforsen igår.
– Nu fortsätter vi att kraftsamla för att göra Norrbotten till ett län som människor flyttar till, inte från, säger landstingsrådet Kent Ögren (S).
Just nu planeras nästa KRAFTSAMLINGS KONFERENS för fullt. Precis som förra gången kommer rundabordssamtal under lunchen att ledas av i förväg utsedda ordföranden.
Vi blir ett rikare län på investeringar men allt fattigare på folk. Målet är att vi ska bli fler som väljer att leva i Norrbotten.
Kommentera: